" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Dulu susah nak dapat BE, sekarang tidak lagi.. Kih3

Pin Pin Pon Pon ||
Apa yang penting, sabar.. Mula2 dulu macam2 tips saya baca pasal Nuffnang, bila blogger otai share macam mana nak dapat buffered earning... Banyak jugak tips, tapi saya just baca and tak berapa nak follow pun.. Kih3.. Sebab saya ni pemalas sikit.. Nak dapat duit, tapi malas nak usaha.. Sebab apa? Sebab masa saya aktif blogging 2 tahun lepas, (Yeke? Lupa dah) bila saya rajin post entry, buat tutorial, saya cuma dapat 1 je buffered earning yang singgah, tu pun dapat sekupang je.. haha.. Then saya tak percaya la apa yg dorang cakap, kena rajin update, entry kena bagus, pageview kena banyakkkk... Lepas tu bila saya sambung belajar, dah tak update blog... Sekali sekala saya check juga account Nuff saya.. Start dari 25 Julai 2011 sampai hari ni, berlambak-lambak Buffered Earning saya dapat...(takde la berlambak sangat, kelentong je) Padahal jarang sekali saya updatee.. So saya confuse la kat sini, sekarang pun ada 3 lagi buffered earning ngah berjoget2 kat blog saya ni... Nak kata ramai orang datang blog saya? Mana ada... entry pun dah lama saya tak update... Update plak entry merapu yang tak ada orang nak datang baca...

Walaupun hanya dapat beberapa sen dan paling banyak pun singgit lebih je.. Saya sedar, mungkin bila ramai yang datang blog saya, akan bertambah earning saya tu.. Tapi bagi saya tak pelah, sikit2 lama2 jadi bukit.. Haha.. Saya cuma rasa BE tu untuk mereka yang bertuah saje... Hehe.. So jangan sedih pada sape yang tak pernah dapat BE, secara puratanya boleh dikatakan setiap bulan saya akan dapat BE (tu time tak update tu, kalau rajin update tak tau la camne)... Bila tengok balik dalam bulan NOV 2011 dengan JAN 2012 je sy tak dapat BE, lain2 bulan semuanya ada... Paling sikit 1, paling banyak 5.. Hehe.. (Kecoh je, tah2 orang lain sebulan dapat 20 BE.. ade ke?)

Kesimpulannya kat sini, saya nak gtau la, sebenarnya, tak perlu popular sangat pun kat blog ni.. Relaks2 sudah.. Popular pun untuk apa? Saya kat sini pun nak kongsi cerita dan cari kawan je... Lagi pun dah setahun follower saya tu masih 1000 mcm tu je... Bukan niat nak mencari populariti atau wang ringgit... Cuma sekadar meluahkan apa yang tersimpan dalam hati, mengisi masa terluang, mengasah bakat, mencari kenalan... Earning dari nuffnang tu saya anggap sebagai bonus je.. Walaupun dah tak ada yang singgah blog ni... (Sedih2) ....


Follow button tu sama je dengan Add as friend button, kalau tak nak jadi kawan, tak perlu klik..

Nak blogwalking pun dah malas, duduk je termenung kat blog sendiri.. Sama macam realiti, jenis malas keluar rumah..

Related Posts with Thumbnails