" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Perempuan Minat Bola.. Apa Salahnya?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... :)

Korang peminat bola sepak ke? Saya pun minat jugak.. Tapi bukan di tahap fanatik.. Zaman sekolah dulu selalu layan bola sepak Piala Malaysia.. Team faveret mestilah Perak.. Pernah sekali tu, masa tahun 1998 kot tak silap.. Perak menang Piala Malaysia.. So dorang pusing satu Perak tayang Piala.. Pengalaman tu best sangat.. Dapat tengok player Perak depan mata.. Beria-ia bawa kamera nak ambil gambar sekali kodak (filem) dah habis.. Tu lah masalah kamera zaman dulu, sekarang ni boleh ambil gambar banyak-banyak selagi  bateri kamera tu masih ada kan.. Tak ada kamera, handphone pun ada.. Hehe..

Final Piala Malaysia masa tu negeri Perak bertemu Terengganu.. Lain-lain cerita saya tak ingat sangat, senarai pemain pun tak berapa nak ingat. Cuma ingat beberapa nama je, macam Azrul Amri Borhan, sebab kampung dia dekat ngan tempat tinggal saya...Hehe... Bila dah masuk sekolah menengah macam tu, barulah ingat sikit-sikit nama player antaranya Khalid Jamlus, Ahmad Shahrul Azhar, Indra Putra Mahayuddin.

Orang kata, perempuan yang minat bola ni selalunya dia minat pemainnya je... Contoh yang hensem2.. Biasa lah tu kan, lau ada rupa mesti orang suka.. Tapi tak kurang jugak minat sebab player tu memang hebat.. Zaman sekolah memang rajin layan bola, ikut kakak, dorang suka jugak layan EPL (yeke), hobi kitorg memang tengok bola tengah2 malam, cari player yang hensem2.. Masa tu zaman David Beckham, Michael Owen laaa.. Berebut-rebut dengan kakak.. Dah lama-lama tu kakak masuk U, jarang saya layan bola.. 

Sampailah bila team Malaysia (Harimau Malaya) bangkit.. Masa tu semangat jugak tengok bola.. Tapi takde dah nak cari player yang hensem2, sebab dah dewasa agaknya.. Hehe.. Sebenarnya, kalau sorang perempuan tu dikatakan minat bola sebab player, dalam diri dia mesti ada jugak semangat menyokong yang kuat terhadap team yang dia suka.. Mungkinlah faktor player tu menyebabkan perempuan minat bola, tapi bila dah selalu tengok match, mesti lama kelamaan akan jadi peminat tegar jugak.. Kan.. Kalau minat team negeri sendiri atau negara sendiri tu memang tak de salahnya la kan.. Tapi kalau yang jenis minat team luar ni, mesti ada sebabnya..

1st, maybe sebab pakwe dia yang ajar, kena minat team ni, kena sokong team ni.. Sebab perempuan ni selalunya suka nak minat ape yang pakwe dia minat... Ada perempuan yang jenis minat, memang dia minat sungguh2, semua player dia kenal, siap hafal no jersi, dan sebagainya.. Tapi pada saya perempuan yang minat bola lebih bagus daripada lelaki yang tak minat bola.. Ye tak.. Sebab selalunya lelaki yang orang kata kaki bangku ni, mesti kena ejek kan.. Sebab bola sepak ni macam permainan utama bagi lelaki, sejak kecil lagi kan.. Kadang2 ada yang label lelaki kaki bangku ni "pondan".. Tapi tak baiklah kan.. sebab bukannya wajib bermain bola ni.. 




0 Kuntum Bunga:

Related Posts with Thumbnails