" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Product Review : Felinna Inch Loss & PMCVC

Assalamualaikum..

Dah lama baru nak cerita.. Sekarang ni macam dah kurang pulak org cerita pasal losyen felinna ni kan.. Dulu saya ada jugak la cuba.. Tapi pakai sebotol je.. (sekarang masih tak habis, ada lagi sikit)..

-Felinna Inch Loss Lotion-


Komen saya lepas guna produk ni.. Okeyy la.. Tapi kena rajin la nak menyapu losyen tu kat perut dll tempat.. Saya ni spesis malas sikit.. Awal-awal je la rajin sapu.. Sebelum guna losyen ni, saiz pinggang dalam 32 inci, lepas guna 29 inci.. (okey, nampak macam tak gemuk, tapi penuh spare tyre kat perut.. "lipatan agung" saya panggil.. huhu.. Kiranya loss dalam 3 inci saje.. Lepas tu terus tak loss dah kah3.. tak tau di mana silapnya, minum air dah tak larat sampai semput-semput jadinya.. hehe..

Lepas tu yang katanya kena ukur sebelum dan selepas sapu losyen ni tidaklah seperti yang digembar gemburkan.. Tak denye lepas sapu terus kecik.. Ni yang berlaku pada saya la.. Orang lain maybe betul.. Sebab maybe saya ni jenis gemuk daging..(gemuk xsesuai, berisi la, chubby kot, ehh.. sebenarnye tak gemuk, tp berlipat-lipat macam maskot Michellin..hahah)..

**Ini maskot Michellin kan kan kan.. haha.. banyaknye lipatan..**

Kesimpulannya, kena rajin berjoget sambil menyapu losyen ni.. Hasil pada setiap orang memang berbeza.. So xnak la kata produk ni tak berkesan.. Sebab ada je orang yang boleh kurus guna produk ni je.. Tapi keyword dia memang "KERAJINAN" laa.. Kalau rasa diri tu tak berapa nak rajin, tak payah la guna kan.. Senang.. Hehe..


-Felinna Pure Marine Collagen + Vitamin C (PMCVC)-


Produk ni pulak, okey jugak.. Lepas saya try dalam seminggu perasan dah hasilnya, kulit muka memang tak berminyak.. Paling best, bila bangun tidur.. Perghh memang kulit tu nampak cantikkk je.. Ahakzz.. Kemerahan gitu.. Bila tanya kakak, dia pun cakap macam tu.. Agaknya semua orang pun rasa cantik masa bangun tidur kan.. Hehe.. Tapi saya consume benda ni sebulan je.. 1 kotak.. sebab tak mampu.. Beli pun sebab masa tu tengah ada promotion sekali dengan losyen Felinna tu..

Pil ni pun saya cuma makan pada waktu malam, sebelum tidur, agaknya sebab tu la bangun tidur je nampak cun, bila dah cuci muka terus hilang serinya.. Haha.. Tapi memang berjaya jugak la mengecutkan jerawat.. Parut pun ada yang pudar, kalau saya consume dalam 3 bulan, mungkin la boleh jadi cam owner die kan.. Agaknye la.. Tapi memang kena minum banyak air.. Saya tak mampu sampai 3 liter.. Kurang2 2 liter je mampu.. Maybe sebab tu efek tak the boomm sangat..

Tapi untuk penggunaan 1 kotak tu, saya puas hati la jugak dengan hasilnya.. Cuma bila dah dalam minggu ke 3 dan 4 tu, kulit start berminyak balik.. (masalah saya oily skin).. Tah ape kes jadi gitu.. Minyaknya luar biasa banyak.. Maybe sebab dah kurang minum air.. almaklumlah "PEMALAS".. 

So, kalau nak cuba produk2 kecantikan macam ni, kena la rajin minum air masak banyak-banyak.. 3 hingga 5 liter biasa yang disyorkan.. Tapi ada yang cakap sekurang-kurangnya 2 liter.. Mampu ke? Kalau mampu, ok la.. Hehe..

Tu je lah, serba sedikit review sal produk ni.. Tak de testimoni bergambar, sebab consume sebulan je, nak mengharap muka comel gebus memang tak lah.. Sebab biasanya satu2 produk ni kita kena cuba dalam 3 bulan.. Baru nampak hasil, if tak ok boleh tukar, kalau ok boleh teruskan..

Gambar atas semua packaging lama, sebab masa guna camtu rupanya.. sekarang dah packaging baru.. Comey lotey nampaknye.. Ade leb leb gitu.. 


*Pic semua ehsan Googlee*


**NEXT PRODUCT REVIEW**


2 Kuntum Bunga:

.::: Princess MOMOY :::. said...

tengah dalam dilema nak try pmcvc atau vic c phg phrma nih

sha amira said...

offer Set fellinna inch loss
Lotio+pmcvc..hanya rm130!!!sms/whatsapp/wechat 0174779638

Related Posts with Thumbnails