" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Selamat Berpraktikum Sahabat....


Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

:)) Sekejap je rasanya masa berlalu.. rasa macam baru semalam aktif blogging.. dan masih baru melangkah kaki ke UPSI.. Sebelum masuk UPSI saya sangat aktif blogging, hari2 mesti update.. Tapi lepas masuk UPSI, masa tu dah terhad.. Walaupun boleh menulis, tapi saya ni memang jenis susah nak fokus kepada terlalu banyak kerja.. Akhirnya blog ni tersadai, bersawang berhabuk semua ada..

Saya mula daftar di UPSI pada bulan Disember 2010... Hari ni dah Jun 2013... 2 tahun setengah menuntut ilmu di UPSI, akhirnya pada hari ini 3 Jun 2013 kami pelajar2 Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak UPSI intake Dis'2010 bakal berpraktikum selama 16 minggu a.k.a 4 bulan sampai laaa 21 September 2013.. Excited? Takut? Semuanya ada..

Rasa macam belum cukup ilmu di dada nak mendidik kanak-kanak di tadika nanti.. Ape2pun semoga semuanya berjalan dengan lancar.. Tanpa sebarang masalah.. :)) Saya dan rakan-rakan yang lain dah memilih sebuah tadika di Shah Alam untuk berpraktikum.. Tengok sikit rupa tadika tu.. Hehe..

Haa.. ni la tadikanye.. comel x? warna warni dan ceria.. :)

Hope semua teacher di tadika tu boleh terima kami dengan baik dan memberi tunjuk ajar tentang teknik mengajar yang betul.. Sebab jujurnya, saya tak banyak pengalaman mengajar di hadapan kanak-kanak.. Ni lah pengalaman pertama saya.. Kadang2 kanak2 ni susah sikit nak handle kan.. kena pandai tackle minat mereka.. :) 

Saya akan berpraktikum dengan 4 orang lagi rakan saya.. Aisyah, Yaya, Intan dan Nailah..

Ni lah kawan2 saya kat UPSI, tapi Fatin (kiri sekali) xpraktikum bersama.. 
Semoga Atin berjaya di Kajang ye..


Selamat berpraktikum kepada sahabat2.. Semoga kita sama2 dapat mengharungi detik2 ini dengan tabah..sabar dan penuh berdedikasi.. cewah.. Tak lupa jugak kepada sahabat2 yang berpraktikum di Behrang2020.. Naim, Umi, Yuyu, Izza, Sumaiyah, Zulfah, Fatihah dan Nadzirah.. Semoga kome2 berjaya ye.. :))



0 Kuntum Bunga:

Related Posts with Thumbnails