" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Selamat Pengantin Baru!

Pin Pin Pon Pon || , , , , , ,

Entry special buat abg kesayangan dan ahli baru dalam keluarga saya.. :)

Pada 23/11/2013 yang lalu, family saya dapat ahli baru.. yay, gembira dapat kakak ipar.. tarikh tu hari pernikahan satu-satunya abg saya.. Dah lama nak tunggu dapat kakak ipar, akhirnya Allah makbulkan doa kami sekeluarga...

Perkenalan singkat yang diaturkan saudara akhirnya membawa ke jinjang pelamin.. Alhamdulillah.. semoga Abg Hairil & Kak Najihah berbahagia selamanya.. Welcome to our family kak!! Kak Najihah ni cikgu.. cikgu "Oh! My English".. nasib tak speaking ngan kami.. hihi..

Pertama kali jumpa kak Najihah masa Aidilfitri 2013 yg lalu.. lepas kedua belah keluarga dah setuju, akhirnya dorg ni disatukan.. Alhamdulillah kak Najihah seorang yang peramah, baik hati dan cute.. hehe.. boleh masuk lah dengan adik2 iparnya yang seramai 6 orang ni.. Kak Najihah pun nampak serasi sangat dengan abg..

Lepas ni mestilah nak menunggu kedatangan "anak sedara" pulak.. hehe.. Mai mai tgk gambaq kawin dorang :D


23/11/2013 - Bertunang, Nikah, Resepsi belah perempuan di Masjid Al-Imam Al-Ghazali, Kepong


Bertunang sekejap... Mak saya ngah menyarung cincin ke kak ipar, disaksikan oleh umi dan abah kak ipar.. :D


Sah! Sah! Alhamdulillah... moment ni selalu mmg sedih sikit.. hihi :)


Yay dah sah! Ni la family saya ! :D


Lepas nikah terus reception.. Majlis di pihak perempuan.. :)


24/11/2013 - Majlis Sambut Menantu!!

Majlis ni belah family saya la di Perak, meriah tak hengat.. ade dj bagai.. abah la.. okay la tak sunyi sangat.. ramai jugak tetamu yang hadir.. ni lah 1st time family buat kenduri.. tak menang tangan pulak tu nak melayan tetamu.. Alhamdulillah majlis berjalan lancar, walaupun ade insiden lawak sane sini.. haha.. tapi ok la.. walaupun penat.. seronok.. :)

tu dia tu dia.. 1st time buat guest book.. khas utk abg.. last minit buat.. pg kenduri baru buat.. haha..

Yang seronoknya kenduri ni nak melaram la.. maklumla anak dara smuanya.. baju ni mak saya yg jahit.. :D sy tolong jahit manik je.. tu pn kat baju sendiri je.. haha..

Adik beradik.. 7 semua.. 1 hero 6 heroin.. yg hero dah jumpa heroinnye.. yg  heroin2 lain je xjumpa2 hero mereka.. haha..


Sikit je la sharenye ye.. Abang dah lepas, tak yah pk dah.. adik2 lain pulak kena pk pasal kahwin.. eloknya langsung sekali.. baru jimat belanja.. tp.. xsempat cari bakal suami nak langsung sekali ngan abg.. haha.. xpela.. moga ini satu permulaan yang baik untuk kami yang lain-lain pulak..

"Selamat Penganti Baru Abg Hairil Anuar & Kak Najihah Hanim!!"





Alhamdulillah, tamat pengajian.. :)

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT kerana saya dah berjaya tamatkan pengajian dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) Tg. Malim Perak dengan jaya dan gemilangnye.. hehe..

Perasaan gembira tak terkata akhirnya semuanya berakhir.. Terasa sekejap sangatkan.. Saya tinggalkan dunia blogging seketika demi nak menghabiskan pengajian saya.. Alhamdulillah, walaupun lama sy tinggalkan blog ni bersawang, income tu tak putus2 masuk.. Terima kasih semua..

Pada 20 September lepas saya dah pun tamatkan semester terakhir, iaitu latihan mengajar di Tadika Little Caliphs di Shah Alam.. Dalam minggu lepas pula keputusan semester akhir dah diumumkan.. Alhamdulillah, syukur dengan keputusan yang diperolehi.. Penat lelah sakit perit susah payah bersama rakan-rakan berjaya menghadirkan sekuntum senyuman di bibir.. tak sangka dengan keputusan cemerlang yang diperolehi, terima kasih banyak2 kepada pensyarah Penilai, Dr.Nordin dan guru pembimbing, serta guru-guru di Little Caliphs.. juga kepada anak-anak murid kesayangan..

Cita-cita nak menjadi guru tadika sudah hampir tercapai! Januari 2014 nanti saya akan mulakan tugas sebagai guru tadika yg sebenar di Little Caliphs juga, tapi di Klang.. Alhamdulillah.. rezeki datang sekelip mata.. Mungkin bagi yang lain, tidak cukup sekadar menjadi guru tadika.. Tapi, saya ambil kos ni pun, sebab saya mmg nak jadi cikgu tadika.. itu minat saya.. walaupun pendapatan tak seberapa, tp tugas ni lebih memerlukan keikhlasan sebenarnya.. 

Semoga diri ni dapat menjalankan tugas dengan baik... Dapat mendidik anak-anak Little Caliphs menjadi anak yg soleh dan solehah.. :)





Related Posts with Thumbnails