" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "



Selamat Pengantin Baru!

Pin Pin Pon Pon || , , , , , ,

Entry special buat abg kesayangan dan ahli baru dalam keluarga saya.. :)

Pada 23/11/2013 yang lalu, family saya dapat ahli baru.. yay, gembira dapat kakak ipar.. tarikh tu hari pernikahan satu-satunya abg saya.. Dah lama nak tunggu dapat kakak ipar, akhirnya Allah makbulkan doa kami sekeluarga...

Perkenalan singkat yang diaturkan saudara akhirnya membawa ke jinjang pelamin.. Alhamdulillah.. semoga Abg Hairil & Kak Najihah berbahagia selamanya.. Welcome to our family kak!! Kak Najihah ni cikgu.. cikgu "Oh! My English".. nasib tak speaking ngan kami.. hihi..

Pertama kali jumpa kak Najihah masa Aidilfitri 2013 yg lalu.. lepas kedua belah keluarga dah setuju, akhirnya dorg ni disatukan.. Alhamdulillah kak Najihah seorang yang peramah, baik hati dan cute.. hehe.. boleh masuk lah dengan adik2 iparnya yang seramai 6 orang ni.. Kak Najihah pun nampak serasi sangat dengan abg..

Lepas ni mestilah nak menunggu kedatangan "anak sedara" pulak.. hehe.. Mai mai tgk gambaq kawin dorang :D


23/11/2013 - Bertunang, Nikah, Resepsi belah perempuan di Masjid Al-Imam Al-Ghazali, Kepong


Bertunang sekejap... Mak saya ngah menyarung cincin ke kak ipar, disaksikan oleh umi dan abah kak ipar.. :D


Sah! Sah! Alhamdulillah... moment ni selalu mmg sedih sikit.. hihi :)


Yay dah sah! Ni la family saya ! :D


Lepas nikah terus reception.. Majlis di pihak perempuan.. :)


24/11/2013 - Majlis Sambut Menantu!!

Majlis ni belah family saya la di Perak, meriah tak hengat.. ade dj bagai.. abah la.. okay la tak sunyi sangat.. ramai jugak tetamu yang hadir.. ni lah 1st time family buat kenduri.. tak menang tangan pulak tu nak melayan tetamu.. Alhamdulillah majlis berjalan lancar, walaupun ade insiden lawak sane sini.. haha.. tapi ok la.. walaupun penat.. seronok.. :)

tu dia tu dia.. 1st time buat guest book.. khas utk abg.. last minit buat.. pg kenduri baru buat.. haha..

Yang seronoknya kenduri ni nak melaram la.. maklumla anak dara smuanya.. baju ni mak saya yg jahit.. :D sy tolong jahit manik je.. tu pn kat baju sendiri je.. haha..

Adik beradik.. 7 semua.. 1 hero 6 heroin.. yg hero dah jumpa heroinnye.. yg  heroin2 lain je xjumpa2 hero mereka.. haha..


Sikit je la sharenye ye.. Abang dah lepas, tak yah pk dah.. adik2 lain pulak kena pk pasal kahwin.. eloknya langsung sekali.. baru jimat belanja.. tp.. xsempat cari bakal suami nak langsung sekali ngan abg.. haha.. xpela.. moga ini satu permulaan yang baik untuk kami yang lain-lain pulak..

"Selamat Penganti Baru Abg Hairil Anuar & Kak Najihah Hanim!!"





0 Kuntum Bunga:

Related Posts with Thumbnails